Historie af Gitte.

I Januar år 2002 blev vi de lykkelige ejer af Mathilde. Vi havde længe ønsket os en hund, men vi havde desværre boet i en lejlighed hvor det ikke var muligt at holde andre kæledyr end fisk!
Så da vi fik vores eget, begyndte vi at tale om hvilke hund vi kunne tænke os, vores valg faldt meget hurtig på en Bearded Collie, idet jeg tilbage i slutningen af 80érne havde overtaget en fuldvoksen tæve ved navn Bella.

Bella havde et fantastisk temperament og var utrolig lærenem, selvom jeg først fik hende da hun var omkring 5 år. Men det der var vigtigst for mig, var at hun var meget selskabelig og tæt knyttet til mig. Hun fulgte mit fodspor næsten overalt hvor jeg gik.

Efter vi har fået Mathilde er vi blevet ”bidt” af hundeverden.
                                                                                                                                                Det startede med at vi blev overtalt til at stille op til en klub udstilling med hende.
Det har siden grebet om sig, nu kan man tit møde os på udstillinger rundt om i hele Danmark, det er en hyggelig og spændene måde at møde andre hundefolk på. Og Mathilde har da også klaret sig ganske godt på udstillingerne.

I 2003 blev Mathilde nr. 3 som årets Guldtæve i Bearded collie klubben. Hun vandt certifikater på to af de udstillinger vi var på.

Det første fik hun på Dansk Kennel Klubs Internationale udstilling i Helsingør af dommer Charlott Sandberg, Sverige, som selv er opdrætter af racen, der blandt andet skriver i kritikken: Vel sammensat tæve med gode proportioner, feminint hoved, udmærket hals og ryglinie, velvinklet for og bag, meget god brystdybde, skøn pels af god struktur, men mere ringtræning og hjælp fra føreren kan denne tæve gøre det godt i ringen. Og ja hun var meget glad den dag i ringen, det lader til at hun trives godt der.

Det andet certifikat fik  Mathilde af Ole Staunskjær til en National udstilling på Bornholm.
Så efter vi er blevet bidt af hundeverden bliver selv sommerferien planlagt efter hvor der er en udstilling.