Opdræt af
    Helga og Gitte.

Se 2007 nederst på siden om hvalpe planer.

Efter at vi har snuset til hundeverdenen i et par år, har lysten til at opdrætte meldt sig. Især efter Mathildes succes i udstillings ringen, hvor hun er blevet rost for både udseende og temperament. Det sidstnævnte er noget vi lægger megen vægt på, da det jo er det der gør at en hund fungerer i dagligdagen. Og det udelukker jo ikke at de også er korrekte i anatomien og kan bruges til f.eks. udstilling eller anden form for hundesport

Vores filosofi vedrørende opdræt er at det skal være kvalitet frem for kvantitet, nemlig at vi ikke vil have mere end et kuld af gangen og at det er noget der foregår i familien altså et såkaldt stueopdræt, hvilket af gode grunde ikke kan lade sig gøre hvis man har 2 eller 3 kuld af gangen. Kun på den måde kan man præge hvalpene og vænne dem til alle lyde og ting der sker i en husholdning.

Igor’s Black Mathilde

Den 6/10-04 fik Mathilde sit første kuld, med spansk opdrættet Saudade De Shaleemar. Shaleemar Bearded Collies. Der er bosat i Polen hos Kennel Smartness

Der var 7 hvalpe i kuldet, hvoraf vi selv beholdte en tæve til videre avl og udstilling Chemnitz Clan Da Capo Madonna. De resterende hvalpe blev alle afsat til gode familier rundt om i hele Danmark. Vi har den store glæde at møde Chemnitz Clan Ray Of Light "Olfert" rundt om på udstillinger. Her gør han det godt, i 2006 opnåede han 2 certer. Ligeledes har Madonna gjort det godt i 2006, hvor hun blev 3. bedste Bearded collie, 2. bedste tæve i Danmark.

Vi fandt en del hjemmesider i Frankrig og Spanien hvor der var hunde af den type som tiltaler os og vi så at hovedparten af dem kunne føres tilbage til nogle af de hunde som har slået sine folder i Danmark, nemlig Ch. Shilstone Diplomat og hans halvbror Multi Ch. Shilstone Choir Boy, samt flere andre, af de hunde vi har set i de Engelske årbøger. Vi kom så frem til en, Mathildes bedstefar Ch. In Petto Blason De Kerlan (Chris), som ejes af Christina Sala i Spanien der har Kennel Shaleemar, ikke at vi ville bruge Chris, men at der måske var nogle hunde hvor han også var repræsenteret som kunne være interessante. Ch. Saudade De Shaleemar kaldet Greg så ud til at indeholde det vi ønskede.

Vi begyndte så at finde oplysninger på ham og fandt at han var af typen som vi vil have og at han er rigtig sat sammen, viste han ved at blive BIS i Warszawa international show hvor 2 dommer som er kendt for at satse meget på korrekt konstruktion dømte ham, Ann Arch dømte racen og BIS. Marit Sunde gav ham gruppen. Det overbeviste os at han var værd at kigge nærmere på, så vi kontaktede Malgorzata Figas Kennel Smartness hvor Greg bor. Da vi så ham live skuffede han os ikke, han var lige så dejlig som på billederne og ikke mindst hans temperament var fantastisk og hans Hd. status også var i top, var vi ikke længe om at bestemme os for, at det var ham vi ønskede som far til Mathildes hvalpe.

Vi håber at vi med denne kombination kan genindføre nogle gener til Danmark som vi i de senere år har mistet ved, at der efter vor mening nok er kørt lidt ensidigt på nogle linier som er repræsenteret over hele Europa, men især på vore breddegrader og vi er af den opfattelse, at hvis vores race skal bestå også om 20 år, skal der være en mangfoldighed som ikke eksistere i Danmark i dag.

D. 24/11-06 fik Mathilde sit andet og sidste kuld, med hollandske Seagull Foreign Heartbreaker ”Gadget” Seagull Bearded Collies Gadget er en type Bearded collie vi begge kan lide, både udseendet og temperament, er han meget kærlig hanhund. Det der ligger bag på hans linier har vi kigget meget på de sidste par år, Int.ch . Firstprizebears Apache Eur Fci 03, 04 og 05.Se Firstprizebears Bearded Collies I 2006 blev Gadget champion i Holland,Sverige, Norge, Danmark og er dermed International champion, så bliver man ekstra stolt af at have et helt kuld liggende her i stuen.

Dette har ikke kunnet lade sig gøre uden Inger Dahls hjælp som havde lånt Gadget til Sverige, da vi skulle parre. Se  Kennel Highflying

Da vi så vidt mulig prøver at overholde Dansk Kennel Klubs etiske regler om at en tæve i Danmark ikke må få flere end 10 hvalpe i alt, blev dette Mathildes sidste kuld.

2007 

I august måned planlægger vi at bruge Multi Ch. Firstprizebears Apache til et kuld hvalpe med Chemnitz Clan Da Capo Madonna, læs nedenstående for yderligere information

Multi Ch. Firstprizebears Apache er opdrættet af Joop Hartman I Belgien og er toppen I et kuld hvalpe som må betegnes som et super kuld, det består af 10 hvalpe hvoraf de 9 er Champions.

Patch som han kaldes har vundet alt hvad er værd at vinde i den internationale udstillingsring bla.  3 gange Europavinder og utallige andre titler og top placeringer. Hans afstamning samt hans resultater i avlen gør ham til et oplagt valg som partner til Madonna.

Samtidig med har vores samarbejdspartner hunde fra de samme linier, hvilke giver os mulighed for at planlægge vores avl langsigtet forhåbentlig til gavn for racen og vores hvalpekøbere. Vil du læse mere om Patch kan du gøre det her. Balbriggan Bearded Collies eller Firstprizebears Bearded Collies

Chemnitz Clan Da Capo Madonna

Madonna er den tæve vi beholdte fra første kuld, vi har stor glæde af hende her hjemme i hverdagen. Og på udstillinger har Madonna gjort det godt. I 2006 blev hun Årets Bearded Collie nr. 3 & 2. bedste tæve, foreløbigt har hun 1 cert og 12 ck ud af 14 udstillinger og som hvalp 5 særdeles lovende præmieringer ud af 5 mulige. Hun er af alle dommere især rost for hendes gode bygning og bevægelser samt størrelse, det er især her vi kan se hun er et feminint modstykke til hendes far Int. Ch. Saudade De Shaleemar, derfor ser vi frem til at parre Madonna med Patch, disse to stærke hanhunde linier supplerer hinanden fremragende, så dem i et kuld bliver spændende at se.  

Er du interesseret I at høre nærmere om dette kuld eller vores avl, er I velkommen til at ringe 59 25 71 71 eller se også vores hjemmeside om avl mm. Bearded NU som vi har lavet sammen med vores gode venner Karen og Hans-Erik Pedersen Kennel Shepherdess